fbpx

Wie zijn Meubelen De Schoenmaeker?

Uw interieur is niet zomaar wat mooie meubelen bij elkaar, het is uw thuis. Met onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide aanbod aan eigen meubelen en andere topmerken, zal uw zoektocht een pak eenvoudiger worden. In ons vakkundig geselecteerde aanbod vindt u het interieur dat past bij uw persoonlijkheid, gezinssituatie en woning.
Van zodra u onze toonzaal, gelegen tussen Willebroek en Mechelen, binnenstapt zal u meteen zien waar onze passie voor staat. Mooie meubelenkwalitatiefduurzaam, en met smaak geselecteerd. U zal er zich meteen thuis voelen.

Het verhaal van zetel- en meubelfabriek De Schoenmaeker gaat in 1955 van start met de bouw van een kleine garnierderij aan de Gentsesteenweg in Battel. De prille firma specialiseert zich in het stofferen van Louis XV-bankstellen.
Slechts enkele jaren later worden de activiteiten uitgebreid met de bouw van een eigen rompenmakerij. Dit is meteen ook de start van onze meubelproductie.
Dankzij het succes wordt in 1967 een ruime toonzaal gebouwd die enkel toegankelijk is voor meubelhandelaars. Door de toenemende vraag uit binnen-en buitenland groeit de productieruimte stelselmatig uit tot een totale oppervlakte van 5.500 m2.
Midden de jaren ‘70 ziet het klassieke zitmeubel in leder het levenslicht. Een heuse kaskraker. Vanaf 1984 is de toonzaal ook open voor het grote publiek en begint men met de import van exclusieve kleinmeubelen en decoratiemateriaal. In 1992 wordt de modern-klassieke lijn gelanceerd: tijdloze salons met een uitvoering in stof, leder of alcantara.
In 1996 bouwt men een volledig nieuwe, milieuvriendelijke spuitafdeling en de stoffeer- en stikafdeling krijgt een meer centrale ligging in het geheel.
Vandaag kunt u ons ruime aanbod bewonderen in een toonzaal van maar liefst 4000 m2. U vindt er vast wat u zoekt.

Van plank tot meubel, da’s puur vakmanschap

Bij Meubelen De Schoenmaeker wordt elk onderdeel van uw toekomstige zetel zelf vervaardigd. Hieronder ontdekt u welke stappen er in het productieproces worden gezet om een kwalitatieve zetel te bouwen.

Romp

De basis van een kwalitatieve zetel begint bij de romp. Bij ons wordt alleen gekozen voor een massieve eiken- of beukenhouten romp. Hierbij wordt enkel natuurlijk gedroogd hout gebruikt dat een uitstekende veerkracht biedt en jarenlang meegaat. De romp wordt in elkaar gelijmd en overal worden massieve verstevigingshoeken ingeschroefd. Zelfs alle steunende delen worden in massief hout vervaardigd.

Binnenwerk

Als ondervering kiest men bij De Schoenmaeker resoluut voor de befaamde suspendu-nosagvering, beter gekend als de traditionele spiraalveren. Bij ons zijn elastieken banden volledig uit den boze! De rug-, zit- en armvullingen worden gemaakt van het allerbeste koudschuimpolyether. Alleen zo kunnen we u een jarenlang zitcomfort garanderen.

Bekleding

De kwaliteit van een meubel wordt grotendeels bepaald door de bekleding. Daarom kiest men bij De Schoenmaeker voor de allerbeste en met zorg geselecteerde materialen. U kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod aan stoffen, alcantara of leder. Wat u ook kiest, uw nieuwe zitmeubel wordt een absolute parel.

Leder

Het leder dat wij gebruiken komt van Oostenrijkse stieren en wordt door en door gekleurd, volnerf en semi-aniline afgewerkt. Op deze manier worden de natuurlijke kenmerken van het leder behouden en krijgt het geheel een uniek en tijdloos uiterlijk.

Afwerking

Omdat onze meubelen bij ons ter plaatse vervaardigd worden, kunnen we het productieproces nauwgezet opvolgen. Geen enkel detail of foutje ontgaat ons. Zo wordt alle stiksel in nylongaren uitgevoerd in plaats van het veel kwetsbaardere katoengaren. En wordt er ook steeds een katoenen verstevigingslint achter gestikt. Het afkoperen gebeurt nagel per nagel en het houtsnijwerk wordt met de hand bijgewerkt… U merkt het zelf, elk meubel wordt bij Meubelen De Schoenmaeker met liefde en respect behandeld en afgewerkt.

Flexibiliteit

Aangezien u kiest voor een eigen vervaardigd meubel, kunnen we perfect inspelen op uw wensen. Zowel het zitcomfort, de afmetingen en de kleur kunnen op vraag van de klant aangepast worden.

Kwaliteit

Meubelen De Schoenmaeker is fier op zijn werk. U krijgt een ambachtelijk meubel dat met toewijding en liefde gemaakt wordt. Met respect voor de materialen en de klant. En dat is het beste kwaliteitslabel dat we u kunnen aanbieden.

Openingsuren

Dinsdag – Zaterdag 10:00 tot 18:00
Zondag 14:00 tot 18:00
Maandag en feestdagen gesloten